Printed decorations and hand-held signs for a wedding day next to a portrait of a bride and groom in a frame.

FOTOGRAFIRANJE VJENČANJA

Učinite vjenčanje jedinstvenim uz pomoć prilagođenih ispisa

Svi žele da im vjenčanje bude posebno, a to često podrazumijeva kreativne ideje i izražavanje individualnosti ili zabavne načine za uključivanje gostiju u slavlje. "Došlo je do velikog pomaka prema intimnim ili 'mikro' vjenčanjima koja su dodatno prilagođena stilu i osobnosti para", kaže Carrie Schwab, glavna urednica vodiča Junebug Weddings, resursa kreativnih parova za planiranje vjenčanja. Bez obzira na to jesu li u pitanju pozivnice za vjenčanja, natpisi, knjige gostiju ili drugi nezaobilazni popratni materijali, postoje brojni načini da svoje vjenčanje učinite osobnijim putem tiskanih materijala, prije, za vrijeme ili nakon najvažnijeg dana.

1. Tiskane pozivnice

Ispisivanje pozivnica odličan je način da svoj najvažniji dan učinite posebnim i prilika da uštedite novac. Matirani papir tvrtke Canon MP-101D za obostrani ispis prethodno je presavijen i dolazi s omotnicama.

Kombinirana metalna, geometrijska grafika i meke pastelne boje predstavljale su ključne trendove u 2019., ali Carrie za 2020. predviđa pomak prema manje kićenim dizajnima. "Minimalizam je trenutačno jako popularan", kaže. "Mnogi parovi danas svoja internetska pretraživanja započinju riječima 'jednostavno vjenčanje' u paru s predmetom koji traže. U trendu su čiste linije, crna i bijela."
Ako minimalizam nije za vas, druga ključna riječ u 2020. je lišće, od delikatnih palminih listova do raskošnog tropskog lišća. PIXMA TS9551C tvrtke Canon ima 45 ugrađenih uzoraka koje možete uklopiti u svoje pozivnice, uz podršku za 12 x 12-inčne kartice i 7 x 10-inčni mat papir za obostrano ispisivanje, koji se isporučuje s omotnicama. "Upotreba kućnog pisača može parovima pomoći smanjiti troškove", dodaje Carrie.

2. Rekviziti i natpisi za fotokabine

Aplikacija Creative Park omogućava pronalazak raznih dekoracija kojima svoj dan možete učiniti posebnim, njihovo ispisivanje i izradu prilagođenih ukrasa. Njima ćete svoj dan učiniti posebnim i izdvojiti se iz mnoštva, ali i uštedjeti novac.

Ako za svoj najvažniji dan planirate rabiti fotokabinu, zašto ne izraditi vlastite rekvizite? Creative Park, besplatni Canonov izvor materijala za papirnate rukotvorine, donosi neke sjajne ideje koje možete ispisati pisačem PIXMA TS9551C tvrtke Canon. Rekviziti za fotokabine (vjenčanja) uključuju tijaru, šaljive naočale i natpise za komične snimke. Osim toga, možete izraditi vlastite natpise za nju i njega kojima ćete upriličiti okupljanje. Predlošci dolaze s jasnim uputama za sastavljanje.
Pomognite gostima da se ne izgube pomoću oznaka i kartica s imenima, koji su također dostupni u aplikaciji Creative Park. Preuzmite predloške i otisnite ih na A4 mat fotopapir.

3. Fotoalbumi za goste

Slični članci
Create your own wedding album

FOTOGRAFIRANJE VJENČANJA

Izradite vlastiti vjenčani album

Kreiranje vlastitog vjenčanog albuma može donijeti mnoge prednosti. Saznajte kako uz naše stručne savjete.

A before and after shot of a couple on their wedding day next to a lake, dark and unedited on the left, showing the lighter version on the right, edited in DPP.

OSNOVE UREĐIVANJA

Kako uređivati posebne fotografije

Uredite svoje fotografije posebnih trenutaka s pomoću ovih jednostavnih savjeta za uređivanje fotografija.

Knjiga gostiju izvrstan je način za rekapitulaciju dana vjenčanja i prikaz svih osobnih poruka vaših prijatelja i članova obitelji. Canon Zoemini S2 trenutno izrađuje ispise s ljepljivom poleđinom, tako da ih vaši gosti mogu lako zalijepiti u knjigu. Slike može otisnuti više puta, tako da jednu možete staviti u knjigu, a druge dati gostima da ponesu kući kao suvenir.

Nastavno na prilagođenu temu, ispise možete uklopiti u proslavu s pomoću fotoaparata s pisačem kao što je Canon Zoemini S2. Ugrađeno zrcalo i svjetlosni prsten čine ga savršenim za autoportrete, a mogućnost povezivanja putem aplikacije Canon Mini Print uz upotrebu postavke samookidača iz aplikacije i daljinskog zatvarača čine ga pogodnim i za veće grupe. Postavite Canon Zoemini S2 na namjenski stol i pozovite sve goste da se slikaju. Potaknite goste da isprobaju okvir, postave filtar ili dodaju vlastite crteže te postignite dojam originalnosti. Možete ih zatražiti otiske u kvadratnom formatu uz dodatak zabavnog opisa ili prilagođene napomene na dnu otisnute naljepnice.
Spomenar možete ukrasiti ukrasima otisnutima iz aplikacije Creative Park i popuniti fotografijama te izraditi posebne uspomene koje ćete čuvati zauvijek.

4. Prilagođene dekoracije

Pisači Canon Zoemini S i Canon Selphy Square QX10 omogućavaju otiskivanje i uređivanje fotografija iz vašeg telefona.

Za izradu prilagođenih dekoracija upotrijebite mobilni pisač Canon Zoemini S2 ili SELPHY Square QX10 tvrtke Canon. Od gostiju zatražite da fotografije postave na traku koju ste omotali oko stabala ukrašenih svjetlima ili na žicu koju ste objesili oko drvenih paleta. "Parovi traže dodatno naglašavanje njihove osobnosti ili posebnosti njihovog vjenčanja", kaže Carrie. "Kućne dekoracije i drugi elementi definitivno postaju popularniji."

5. Otisci za vjenčanja

Ispisivanje vlastitih fotografija s vjenčanja izvrstan je način za uštedu novca. Canon PIXMA TS9551C omogućava kvalitetno i cijenom pristupačno ispisivanje. Osim toga, nema čekanja – fotografije možete otisnuti odmah.

PIXMA TS9551C tvrtke Canon omogućuje ispisivanje fotografija od 4 x 6 inča u svega 21 sekundu, s pomoću tinti koje omogućuju reprodukciju iznimno detaljnih fotografija za albume koji će trajati do 100 godina. Možete odabrati omiljene snimke i podijeliti ih s prijateljima i rodbinom ili ih staviti u okvire kod kuće. Bez napora ispisujte, skenirajte i kopirajte s pametnih uređaja uz aplikaciju Canon PRINT ili ispisujte bez ikakvih dodatnih aplikacija uz kompatibilnost za značajke AirPrint (iOS) i Mopria (Android).

Creative Park omogućit će vam da se dodatno angažirate oko svog vjenčanja i otisnete vlastite kartice za mjesta. Prilagodite svoje dizajne, a ušteđeni novac preusmjerite na haljinu.

Napisala: Natalie Denton

Povezani proizvodi

Povezani proizvodi

Povezani proizvodi

Slični članci

"Pronađite inspiraciju" vaš je najvažniji izvor korisnih savjeta o fotografiji, vodiča za kupce i pronicljivih intervjua – sve što trebate za pronalaženje najboljeg fotoaparata ili pisača te ostvarenje sljedeće kreativne ideje.

Natrag na Svi savjeti i tehnike