KOMPAKTNI FOTOAPARATI

Zašto je PowerShot G7 X Mark III najbolji kompaktni fotoaparat tvrtke Canon za kreativne sadržaje

Saznajte kako ovaj džepni fotoaparat s 4K razlučivošću prijenosa može osloboditi vašu kreativnost i besprijekorno se uklopiti u vaš svakodnevni život.
Žena postavlja svoj Canon PowerShot G7 X Mark III pored prijenosnog računala, za snimanje tečaja joge iz svog dnevnog boravka.

Bez obzira na to kakav sadržaj volite kreirati, izražavanje zahtijeva alate koji vam mogu pomoći da oslobodite stvaralačku iskru u svakodnevnom životu. Canon PowerShot G7 X Mark III u kompaktnom kućištu kombinira mogućnost snimanja 4K videozapisa, senzor od 20,1 MP i preklopni dodirni zaslon, te je stoga savršen kreativni suputnik.

Bez obzira na to jeste li vloger, učitelj joge, uredski zaposlenik, roditelj ili glazbenik, ovaj džepni fotoaparat može se upotrebljavati kao web-kamera za videopozive i bežični prijenos uživo te za snimanje avantura na otvorenom, dnevnih vlogova i snimki s odmora. Zahvaljujući svojoj prenosivosti, svestranom širokokutnom objektivu od 24 mm sa zumiranjem od 4,2x, naprednom sustavu stabilizacije slike za snimke bez podrhtavanja te ugrađenoj i intuitivnoj tehnologiji koja se lako upotrebljava, Canon PowerShot G7 X Mark III pomaže vam u snimanju i dijeljenju trenutaka koji su bitni.

Tri kreatora sadržaja – učiteljica joge koja satove održava na internetu i utjecajna osoba društvenih mreža Sarah Malcolm, vlogerica i stručnjakinja za spomenare Mei-Ying Chow te videograf i fotograf Jamie James – dijele svoja iskustva o tome kako im ovaj fotoaparat pomaže u komuniciranju svoga rada, života i umjetnosti putem interneta.

Mei-Ying Chow

Snima vlogove svojih kreacija

Canon PowerShot G7 X Mark III na površini stola uz SELPHY Square QX10 i spomenar.

Mei-Ying Chow studentica je završne godine ekonomije na sveučilištu King's College London i ima 90 000 YouTube pretplatnika. Ona je stručnjakinja za spomenare koja je tijekom zadnjih sedam godina izgradila vlastiti brand svakodnevnim vlogiranjem na društvenim mrežama, a upotrebljava PowerShot G7 X Mark III kako bi dokumentirala svoj studentski život i svoje kreacije.

„Na svom sam kanalu tijekom proteklih pet ili šest godina izrađivala spomenare i uvijek sam vodila dnevnik”, kaže Mei-Ying. „Za ovo sam snimanje izradila stranicu za sestrinu promociju koja se održala 2018. godine. Budući da ove godine neću imati promociju jer je sve to odgođeno, htjela sam ovjekovječiti njezinu.”

Fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III na stativu, okrenut prema dolje, snima ženu koja uređuje stranicu spomenara na krevetu.

Mei-Ying snimila je svoj postupak izrade spomenara uz snimke iznad glave i krupne kadrove snimljene modelom G7 X Mark III, u kombinaciji s prekrasnim ispisima s pisača SELPHY Square QX10 putem svog pametnog telefona.

Žena fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III fotografira spomenar iz ptičje perspektive.

Vlogerica Mei-Ying Chow oduševila se mogućnostima stabilizacije slike modela G7 X Mark III, jer često voli snimati iz ruke.

„Dodirni zaslon fotoaparata G7 X Mark IIII izuzetno olakšava snimanje izbliza jer je automatsko izoštravanje vrlo brzo kada ga dodirnete i lakše se zadržava”, kaže Mei-Ying. Osim toga hvali i stativ s drškom HG-100TBR tvrtke Canon te kaže da joj pomaže pri snimanju u skučenim uvjetima studentskog smještaja. Stativ s drškom potpuno je bežičan, a isporučuje se s prijenosnim Bluetooth daljinskim upravljačem BR-E1 koji omogućuje jednostavniju upotrebu gdje god se nalazili.

„Mala visina stativa s drškom HG-100TBR odlična je jer je moja studentska soba vrlo mala pa se oslanjam na mali stativ na pravoj visini”, objašnjava.

Jasan zvuk također je ključan za njezine videozapise na internetu, a zvučni efekti upotpunjuju cjelokupni doživljaj uputa za izradu spomenara na njezinom kanalu. Lagani stereo mikrofon DM-E100 tvrtke Canon priključuje se izravno u fotoaparat za snimanje stereo zvuka.

U kombinaciji s vanjskim mikrofonom, Mei-Ying kaže: „Kvaliteta zvuka fotoaparata PowerShot G7 X Mark III mnogo je bolja od ugrađenog mikrofona na mom DSLR fotoaparatu. Mikrofon pruža zaista jasan zvuk i sviđaju mi se slojevi koje dodaje, tako da možete čuti zvuk rezanja škarama i različite zvukove, čime se uključuju sva osjetila. Nastojim ih ne utišati kada uklapam glazbu jer imam osjećaj da su ti dodatni zvukovi uzbudljiviji.”

Najnovije ažuriranje programskih datoteka čini PowerShot G7 X Mark III idealnim za vlogere kao što je Mei-Ying zbog novog namjenskog načina rada za snimanje vlogova.

Sarah Malcolm

Prenosi jogu uživo iz dnevne sobe

Žena postavlja svoj Canon PowerShot G7 X Mark III pored prijenosnog računala, za prijenos tečaja joge uživo.

Autori kao što je Sarah, koji imaju preko 1000 pretplatnika, mogu prenositi video uživo izravno na YouTube uz pomoć modela Canon PowerShot G7 X Mark III.

Mlada žena u jarkom topu radi jogu u svom dnevnom boravku, a Canon PowerShot G7 X Mark III snima njene pokrete.

"Opcija za praćenje lica na modelu PowerShot G7 X Mark III uistinu je korisna", kaže internetska instruktorica joge Sarah Malcolm, "tako da sam na tečajevima uvijek dobro izoštrena."

Sarah Malcolm učiteljica je joge u Londonu koja satove održava na internetu i utjecajna je osoba društvenih mreža, a satove joge održava uživo putem Zoom® sastanaka zbog pandemije bolesti Covid-19 i potrebna joj je jednostavna konfiguracija opreme za polaznike.

„Prešla sam na internetske satove početkom 2020. godine kada je sav moj rad u studiju praktički nestao preko noći”, kaže Sarah. „No ispostavilo se da je ta promjena bila zaista značajna i osjećala sam još veću povezanost s drugima nego prije. Najbolja stvar u vezi s ovom konfiguracijom opreme njezina je jednostavnost.”

Sarah smatra da je kombinacija fotoaparata G7 X Mark III za snimanje vježbi joge, stereo mikrofona DM-E100 za zvuk visoke kvalitete, adaptera PD-E1 za neprekidno snimanje i stativa s drškom HG-100TBR za stabilnost bez sumnje nadmašila kvalitetu koju je postizala kombinacijom telefona i prijenosnog računala. Ako to žele, G7 X Mark III korisnicima pruža i mogućnost snimanja čistog HDMI izlaza u 4K rezoluciji.

„Nisam mogla vjerovati kolika je razlika u kvaliteti prilikom postavljanja fotoaparata za moje internetske satove”, kaže Sarah. „G7 X Mark III lagan je, jednostavno se upotrebljava i ima mnogo širi pogled od ugrađene kamere na prijenosnom računalu, pa je mojim studentima mnogo lakše vidjeti više. Također je zaista korisno što mogu vidjeti kadriranje na nagibnom LCD zaslonu koji se naginje za 180 stupnjeva jer mi to omogućuje da ne ispadam iz kadra.”

Mlada žena u sivom puloveru fotografira voćni napitak i kremastu kavu iz ptičje perspektive.

Sarah iznimno impresionira kvaliteta slike modela Canon PowerShot G7 X Mark III sa senzorom od 20,1 MP.

Voćni napitak, kremasta kava i kriška naranče na dasci za rezanje, snimljeni iz ptičje perspektive.

Kad ne održava internetske tečajeve, Sarah, koja je i suvoditeljica podcasta za hranu i wellness, Kitchen Club, često dijeli fotografije hranjivih obroka i napitaka za svoju vojsku od 17 500 pratitelja na Instagramu, upotrebljavajući otvor blende f/1,8–2,8 modela G7 X Mark III kojim postiže svijetle, izoštrene fotografije izravno s fotoaparata. Snimljeno modelom Canon PowerShot G7 X Mark III pri postavkama od 24 mm, 1/125 s, f/1,8 i ISO 125. © Sarah Malcolm

Fotoaparat se može upotrebljavati i kao web-kamera preuzimanjem softvera Canon EOS Webcam Utility koji radi s većinom aplikacija za prijenos sadržaja i videokonferencije. Zbog toga je idealan za učitelje joge i općenito za fitness trenere koji nude internetske platforme za članove.

Prilikom snimanja PowerShot G7 X Mark III ima crveni obrub oko kadra kao indikator za poboljšano snimanje, kao dodatnu potvrdu i bez lažnih pokretanja. Zahvaljujući poboljšanim mogućnostima automatskog izoštravanja fotoaparata PowerShot G7 X Mark III, kreatori kao što je Sarah mogu biti sigurni u izoštrenost tijekom snimanja.

Jamie James

Snima vlogove u skladu s prirodom

Muškarac se snima modelom Canon PowerShot G7 X Mark III dok meditira blizu ruba litice. U pozadini se vidi ocean.

Jamie James tijekom proteklih šest godina radi kao stalni videograf i fotograf te se specijalizirao za snimanje sadržaja na otvorenom za brandove kao što su Vans i The North Face, a smatra da je svestrana i kvalitetna oprema neophodna za kreiranje sadržaja.

Jamie je testirao svoj Canon PowerShot G7 X Mark III prilikom snimanja videozapisa i fotografija u divljini. Veliki broj kadrova u sekundi (do 120 sličica u sekundi) i 24-100mm f/1.8-2.8 objektiv sa zumiranjem od 4,2x pokazao se savršenim za dramatične litice Jurske obale koje su Jamieju poslužile kao pozadina. U kombinaciji s fotoaparatom PowerShot G7 X Mark III dolazi i stabilizacija slike u 4 koraka koja omogućuje snimanje pri manjim brzinama zatvarača, pri čemu podrhtavanje fotoaparata ne predstavlja problem.

Uz najnovije ažuriranje programskih datoteka PowerShot G7 X Mark III dobiva poboljšanu stabilizaciju slike, što znači da pouzdano možete snimati, a ima i automatsku ekspoziciju s prioritetom lica, što olakšava snimanje ljudi u pokretu.

Muškarac čuči na plaži i fotografira plinsku logorsku vatru modelom Canon PowerShot G7 X Mark III.

Kao videograf i fotograf koji ne planira previše svoje snimke, Jamie James uzbuđen je zbog svestranosti modela Canon PowerShot G7 X Mark III.

Morska pjena obuhvaća pješčanu obalu u sumrak.

„Moj se kreativni proces sastoji od istraživanja i snimanja sjajnih prizora“, kaže. „Jednostavno izađem van, provjerim što se događa i snimim taj trenutak.“ Snimljeno modelom Canon PowerShot G7 X Mark III pri postavkama od 100,8 mm, 1/200 s, f/2,8 i ISO 160. © Jamie James

„Snimio sam se kako kuham kavu i radim vježbe istezanja jer sam želio podijeliti mali dio svog života i ukazati na važnost provođenja vremena nasamo u prirodi i koliko smirujuće to može biti”, kaže. „Ovaj je objektiv izuzetno svestran i nevjerojatno je kako možete snimiti širokokutne pejzaže, ali i zumirati akciju koja se odvija u daljini.”

„Veličina je od ključne važnosti kad idete na dugotrajne avanture, tako da mi mnogo znači što ovaj fotoaparat mogu držati u džepu te ga izvući i snimiti sadržaj u RAW formatu, jer ne trebam posezati u torbu i propustiti trenutak“, kaže Jamie.

Najnovije ažuriranje programskih datoteka znači da PowerShot G7 X Mark III ima i linije okvira za različite omjere, što snimanje čini lakšim za različite platforme i ispisivanje. Tijekom snimanja na zaslonu se može prikazati i oznaka prilagođena Instagramu, tako da znate da će sadržaj funkcionirati za društvene mreže.

Možete izbjeći snimke s prevelikom ekspozicijom tako da upotrebljavate zebra slojeve modela PowerShot G7 X Mark III koji pomažu označiti područja ekspozicije.

Muškarac vadi fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III iz džepa svog kaputa.

Jamie zbog svojih pustolovina na otvorenom treba dovoljno kompaktan i lagan komplet koji će moći prenositi na udaljene lokacije, a G7 X Mark III pruža mogućnosti potrebne profesionalnim snimateljima i fotografima u kompaktnom kućištu.

Upotreba vrlo kvalitetne web-kamere za videopozive također je važna za kreatore poput Jamieja jer njegova publika može osjetiti kvalitetu njegovog rada, a to je sve moguće zahvaljujući USB priključku na fotoaparatu Canon PowerShot G7 X Mark III.

„Želim ostaviti dobar dojam kao snimatelj i fotograf. Ako se mogu pridružiti Zoom® sastanku nakon što sam postavio filmsku scenu uz dobru dubinsku oštrinu, klijenti će moći vidjeti što će dobiti kada budu radili sa mnom.”

Napisala Lorna Dockerill

Slični proizvodi

Slični članci

  • VIDEO

    Savjeti za poboljšanje videozapisa za društvene mreže

    Četiri kreatora raspravljaju što čini odličan sadržaj i kako se istaknuti na internetu.

  • SNIMANJE VLOGOVA

    Kako postati vloger

    Započnite s radom i izradite kvalitetne vlogove uz naše savjete za snimanje vlogova za početnike.

  • FOTOGRAFIJA

    Usporedba modela EOS R50 i EOS R10

    Uspoređujemo ključne značajke i dizajn dvaju fotoaparata sa senzorom formata APS-C sustava EOS R.

  • SNIMANJE VLOGOVA

    Upoznajte PowerShot V10

    Otkrijte zašto je mala 4K kamera za snimanje vlogova tvrtke Canon savršen početni komplet „sve u jednom”.