SAVJETI ZA ISPISIVANJE

Otkrijte pisač koji hibridni rad čini jednostavnim

Saznajte zašto je Canon PIXMA TR4650 najbolji kućni pisač za rad na daljinu.
Pisač Canon PIXMA na stolu u kućnom uredu.

Kada je pandemija bolesti Covid-19 prisilila zaposlenike da počnu raditi od kuće, Jamie Watson, amaterski fotograf i direktor strateških operacija u reklamnoj agenciji u Bristolu, svoju blagovaonicu ubrzo je transformirao u kućni ured. Kad su ga rokovi pritisnuli, a kreativnost presušila, otkrio je da mu nedostaje jedna stvar: dobar pisač.

Budući da karantena popušta, prelazimo na hibridni načina rada u kojemu je učinkovito kombiniranje rada kod kuće i u uredu važnije nego ikad prije. Jamie radi s klijentima, istraživačkim timom i timom za kreativne koncepte, a zadatak mu je izrada inovativnih kampanja i drugih sadržaja za raznovrsne tvrtke. Sada radi i od kuće i iz ureda i cijeni različite slobode oba pristupa.

Savršen kućni ured nije potpun bez dobrog pisača, što često shvatimo kad nas pritisne rok ili kad se prije sastanka pokaže potreba za ispisom. Mnogima od nas koji rade na daljinu, predstavlja funkcionalni tehnološki alat koji može smanjiti vrijeme provedeno iza zaslona i efektivno ubrzati kreativne procese.

Prebacivanje između kućnog i uredskog okruženja uz odgovarajuću opremu može biti jednostavno. Uz asortiman pisača tvrtke Canon odličnih radnih značajki – naročito kompaktnog pisača Canon PIXMA TR4650 4-u-1 – možete brzo i jednostavno postići isti profesionalni standard ispisivanja.

„Kada imam puno toga za obaviti, rad od kuće dobar je način da se odmaknem od smetnji u uredu“, kaže Jamie. „Možete malo bolje organizirati vrijeme i rad je nešto manje krut u usporedbi s tradicionalnim radnim vremenom. Naravno, ne morate ni putovati na posao, tako da možete obaviti malo više posla za jedan dan. Volim vožnju biciklom, a sada joj se mogu posvetiti na način da to ne bude putovanje na posao.“

Međutim, suradnja s članovima tima jednostavnija je u uredskom okruženju, a zadaci se mogu izvršavati učinkovitije.

Jamie ovdje govori kako mu kućni pisač omogućava da se odvoji od zaslona i da potpuno uroniti u projekte na kojima radi kod kuće.

Jasnoća uma uz ispis

Muškarac gura prednju ladicu pisača tvrtke Canon prema dolje.

Pisač Canon PIXMA TR4650 4-u-1 ima hibridnu tintu s 4 boje i poboljšano postavljanje spremnika, što zamjenu spremnika čini još jednostavnijom i lakšom.

Pisač Canon PIXMA TR4650 pomaže Jamieu da se odmakne od prijenosnog računala i usredotoči se na fizičke primjerke dokumenata koji su mu potrebni za rad. „Izvješća klijenata najradije čitam na papiru“, kaže Jamie. „Tako im se mogu bolje posvetiti jer me ne ometaju sadržaji sa zaslona poput obavijesti o e-porukama ili timskim razgovorima. Lakše se usredotočiti se na ono što čitate, istaknuti to i dodavati pitanja. Osjećam se nešto zaokupljenijim onime što radim i što čitam.

„Kada dobijem rezultate anketa istraživačkih agencija s mnogo različitih tablica i grafikona, najlakše mi je ispred sebe staviti nekoliko komada papira i usporediti ih, umjesto da se prebacujem između slajdova, jer tako možete gledati samo jednu stvar odjednom“, dodaje.

Tijekom rada u uredu ne morate brinuti o postavkama pisača te razini papira i tinte. Ni kod kuće ne bi trebalo biti drugačije. Obavijest podsjetnika za uklanjanje dokumenta, poboljšana prednja ladica za papir koja umetanje papira čini lakšim i bržim i jednostavno postavljanje spremnika ovaj pisač čine jednostavnim i učinkovitim kućnim pisačem namijenjenom profesionalcima kao što je Jamie.

Zahvaljujući mogućnosti potpunog upravljanja pisačem PIXMA TR4650 u potpunosti iz aplikacije Canon PRINT, uključujući ispisivanje, kopiranje, skeniranje, održavanje u hodu, provjeru razina tinte i kupnju zamjenskih tinti – računalo vam nije potrebno.

Spajanje digitalnih i analognih dokumenata

Osoba koja upotrebljava pametni telefon za ispisivanje na kućni pisač tvrtke Canon.

Kada radi od kuće, Jamieu rješavanje zadataka u različitim prostorijama pomaže da se usredotoči. „Kada sam u uredu, krećem se kako bih promijenio okruženje i malo osvježio mozak. Nekad sam za svojim stolom, ali ponekad odem u kantinu ili na krovnu terasu“, kaže. „To radim i kod kuće. Ispisujem stvari i mičem se od prijenosnog računala, jer iako radite na daljinu, ljudi vas svejedno stalno zovu i šalju poruke. Ako se udaljite od prijenosnog računala, udaljujete se od ometanja. Ispisao sam nešto, a zatim to pročitao dolje u kuhinji, što mi je omogućilo veću usredotočenost.“

Osoba koja piše po otisnutoj proračunskoj tablici.

Jamie radi s velikim rasponom klijenata, od tvrtki koje obavljaju zdravstvene djelatnosti, preko tvrtki za hranu i piće, sve do pružatelja internetskih usluga i banaka.

Cijenom pristupačan pisač koji Jamie upotrebljava lako se podešava s pomoću aplikacije Canon PRINT te pruža napredno korisničko iskustvo. „Bilo ga je vrlo lako podesiti, što mi je bilo jako važno, jer mi je za svaki pisač koji sam dosad imao trebalo oko pet dana da ga podesim i osposobim za upotrebu. Podesio se sam“, oduševljeno priča.

Osim toga, odlikuje se i korisnom vezom s alatom Easy-Layout Editor koja omogućuje preraspodjelu dokumenata kao što su PDF i slikovne datoteke na jednoj stranicu prije ispisa – idealno za posao koji Jamie radi.

„Ako radim strateške projekte za robne marke ili moram izraditi okvir za robnu marku, najradije ga skiciram rukom“, kaže. „Zatim ga skeniram i šaljem ostatku tima e-poštom u obliku radnog nacrta, umjesto da potrošim puno vremena na dizajn u programu Microsoft® PowerPoint®.“

Skeniranje u oblak uz kućni pisač tvrtke Canon

Muškarac sjedi na klupi u vrtu sa šalicom i prijenosnim računalom.

Jamieu ponekad nedostaje timska interakcija u uredu, što je negativna strana rada od kuće. „Budući da smo kreativna agencija, definitivno nam nedostaje neposredna suradnja“, kaže. „Rad od kuće je više transakcijske prirode, ne možete jednostavno svratiti do nečijeg stola ili porazgovarati o nečemu na ručku. Umjesto nasumičnog razgovora, morate zakazati sastanak i nazvati u točno vrijeme.“

Muškarac stavlja biciklističku kacigu.

Rad od kuće definitivno ima svoje prednosti – Jamie je na posao prije išao biciklom, a sada u biciklizmu može uživati kao u hobiju, umjesto kao obavezi.

PIXMA Cloud Link na pisaču Canon PIXMA TR4650 – značajka koja pomaže pri ispisu i skeniranju u oblak* – savršeno je prilagođena malim tvrtkama koje dijele i spremaju sadržaj u dijeljene usluge oblaka kao što su Google Drive™, Dropbox™ ili Evernote®, zbog čega ćete tim datotekama radi ispisivanja moći pristupiti bez obzira gdje se nalazite.

Kada timovi dijele svoje dizajne, Jamie kaže kako mu ispisivanje dokumenata i nacrta prije nego što ih zakvači na zid ili ih izloži pomaže u razmatranju kreativnih ideja tijekom rada.

„Kada od svojih timova za koncepte dobijemo kreativne ideje, bili to nacrti ili dizajni, često im treba još samo malo dorade i praktički imate konačno rješenje u glavi“, kaže.

„Zato ih volim ispisati, jer to mi omogućuje da mi budu pred očima negdje u pozadini, na zidu ili na stolu. To olakšava promišljanje i podsvjesno razmišljanje o njima.“

Svestranost za ispisivanje kod kuće

Pisač tvrtke Canon pokraj kućne biljke, telefona i nekih ispisa.

Amaterski fotograf Jamie Watson voli izlaziti sa svojim fotoaparatom – a pisač Canon PIXMA TR4650 omogućava izradu vrlo kvalitetnih ispisa za izlaganje kod kuće. „Pokušavam snimiti puno fotografija svaki put kada izađem“, kaže. „Tu naviku stekao sam dok sam živio u Australiji.“

Čovjek koji zatvara torbu na stolu svog kućnog ureda.

Višenamjenski Canon PIXMA TR4650 omogućuje Jamie da se potpuno uključi u poslovne projekte, kao da je u uredu tvrtke.

Canon PIXMA TR4650 odličan je pisač za rad, ali je i dovoljno svestran za učenje kod kuće, dječje školske zadaće i obiteljske fotografije.

Easy-PhotoPrint Editor olakšava izradu raznih originalnih fotoispisa, poput ispisivanja prilagođenih formata, kalendara i kvadratnih fotografija, tako da ga možete upotrebljavati i za osobne projekte kod kuće.

Jamie ga je kao strastveni fotograf rabio za izradu slika za uokvirivanje jer je u roku od nekoliko sekundi moguće ispisati fotografije dimenzija 10 x 15 cm, bez obruba. „Ispisivanje je brzo i doista pogodno za ispisivanje fotografija koje zatim uokvirene postavljam na zid naše nove kuće, što znači kako ne moram plaćati ispisivanje u tiskari“, kaže.

Kućni pisač Canon PIXMA TR4650 čistog je i elegantnog dizajna, što je još jedan razlog zbog kojeg su ga Jamie i njegova partnerica odabrali za svoj dom. „Pisači nisu uvijek posebno lijepi, ali Canon PIXMA TR4650 zaista jest. Moja je zaručnica jako ponosna na svoju kuću, a inače je aranžerka, tako da je vrlo dobra u organizaciji prostora. Izgled pisača bio joj je jako važan“, dodaje.

Osigurajte svom kućnom uredu završni dodir zahvaljujući poboljšanom pisaču Canon PIXMA TR4650 4-u-1 koji će zadovoljiti sve vaše potrebe za udaljenim radom i osobnim projektima ispisivanja.

*Funkcije skeniranja u računalni oblak i e-poštu dostupne su samo za korisnike originalne tinte tvrtke Canon.


Napisala Lorna Dockerill

Slični proizvodi

Slični članci

 • Žena sjedi za stolom u kućnom uredu na kojem se nalazi prijenosno računalo, monitor i pisač MegaTank tvrtke Canon te četiri bočice s tintom.

  SAVJETI ZA ISPISIVANJE

  Koji vam pisač najbolje odgovara?

  Pronađite najbolji pisač tvrtke Canon za svoje potrebe, bilo da ste obitelj, student ili imate kućni ured.

 • Ispisani dizajni Canon PosterArtist na stolu ispred pisača MAXIFY tvrtke Canon.

  ISPISIVANJE

  Canon PosterArtist

  Izrađujte profesionalne postere, brzo, jednostavno i besplatno.

 • Prijenosno računalo na stolu sa softverom Canon Easy-PhotoPrint na zaslonu, papirom tvrtke Canon slijeva i pisačem tvrtke Canon zdesna.

  ISPISIVANJE

  Aplikacija tvrtke Canon za ispisivanje koja vam odgovara

  Budite kreativni i organizirani uz aplikacije za ispisivanje tvrtke Canon – naći ćete odgovarajuću za svaki projekt.

 • Osoba na tabletu upotrebljava aplikaciju Easy-PhotoPrint Editor za bežično ispisivanje fotografije obitelji s pomoću pisača PIXMA tvrtke Canon na stolu.

  ISPISIVANJE

  Način upotrebe bežičnog pisača

  Pametni načini najboljeg iskorištavanja pisača.