Približite se akciji

Kompozicija je vrlo važna u fotografiji i ključno je znati što u fotografiju uključiti, a što iz nje isključiti. Pri snimanju akcije, jedan od najboljih načina zadržavanja visoke razine dramatičnosti na fotografijama je ispunjavanje kadra objektom. To daje osjećaj veće povezanosti s akcijom.

Pokušajte se fizički približiti što je više moguće. Tako će ispunjavanje kadra akcijom biti jednostavnije. Ako snimate u razini terena, igrače ćete vidjeti u razini očiju, čime ćete moći postići zamućenu pozadinu koju inače ne biste dobili kada biste snimali s više točke.

Često postoji granica koliko se fizički možete približiti akciji. U takvim slučajevima upotrebljavate duži objektiv ili fotoaparat sa snažnim zumiranjem kako biste smanjili udaljenost između sebe i objekta.

Kada zumirate, posebice pri velikoj žarišnoj duljini, objekt je često u tako krupnom kadru, da ga je lako izgubiti. Canon je osmislio genijalnu novu tehnologiju koja rješava taj problem.

Pomoć u kadriranju kod zumiranja pomaže vam da zadržite objekt unutar kadra tako što smanjuje zum čim se objekt približi rubu kadra. Zatim ponovno zumira kada objekt smjestite u središte snimke.

Na taj način možete upotrebljavati moć zumiranja bez gubitka perspektive ili objekta.

Akcijska fotografija – zumiranje