Wilder Story by Loraraine Poole

Vaše fotografije, nama omiljene: Osobe i portreti

Od zamišljenih lica na baltičkim plažama do radnika na obali zaokupljenog poslom, ovaj mjesec poslali ste nam privlačne portrete koji prikazuju zanimljive ljude na raznim lokacijama. Ovo su fotografije koje su nam se najviše dopale od svih koje ste podijelili putem naše Galerije.

Nikolai Pogodin: Dreams of the Sea

"Ovu fotografiju snimio sam u mjestu Vistula Spit, na obali Baltičkog mora – na najzapadnijem mjestu moderne Rusije i Istočne Pruske. Ovdje doista možete osjetiti dašak povijesti – kao da je ostalo netaknuto modernim životom.

Šećući uzduž obale zaljeva, pokraj djelomično uništenih hangara Luftwaffea, ugledao sam dječaka kako sjedi na zidu od cigle uz vodu. Gledao je u tirkizno more, kao da razmišlja o prošlosti područja i svojoj budućnosti. Sviđa mi se taj kontrast i to što slika ima sanjivu kvalitetu, ali se temelji na stvarnosti. Podsjetila me na vlastito djetinjstvo.

Snimku sam snimio modelom EOS 6D tvrtke Canon i objektivom EF 24-105 L IS USM. Uglavnom fotografiram u RAW formatu uz način rada prioriteta otvora blende. Snimka je snimljena pri f/9, ISO 100 uz žarišnu duljinu od 35 mm."


Lorraine Poole: Mr Potter

"Prošlog kolovoza otputovala sam u Lyme Regis u Dorsetu, u Engleskoj jer je jedna od mojih fotografija bila na izložbi. Kada sam stigla, saznala sam da je već prodana tako da ipak nije izložena. Budući da sam imala slobodnog vremena, odlučila sam istražiti ovaj predivni obalni grad i uživati u odličnim prilikama za fotografiranje stanovnika i turista. Prošli smo pokraj male, tamne kućice sa širom otvorenim vratima i, s obzirom na to da sam prilično radoznala, ušla sam da vidim što je unutra. Lokalni lončar završavao je šalice koje je upravo napravio za prodaju. Izgledao je poput starog morskog lončara, s pregačom zaprljanom glinom, oronulim izgledom i odličnom bradom. Bio je sam i duboko usredotočen, okružen glinom, zdjelama, posudama i lončarijom koja je visjela posvuda po starim ispranim zidovima. Povlačila sam se uokolo, gledala ga kako radi i snimila niz fotografija pokušavajući uhvatiti njegovu mirnu prirodu i vještinu.

Kako bih dobila sliku s kontrastom i detaljima, koristila sam ISO 800. Htjela sam najbolje iskoristiti dostupno svjetlo, a ne volim koristiti bljeskalicu. Otvor blende bio je f/4,5. Kod ovog portreta sviđa mi se to što je lončar bio u svom prirodnom okruženju. To daje dražestan kontekst njegovoj osobnosti i zanimanju.

Fotografiju sam snimila svojim modelom EOS 6D tvrtke Canon i objektivom EF 24mm-105mm L tvrtke Canon."

Podijelite svoje snimke

Želite priliku vidjeti svoju fotografiju ovdje? Tema sljedećeg mjeseca je igra sa svjetlošću. Snimite izlazak sunca, čaroliju sumraka ili budite odvažni i eksperimentirajte s bljeskalicom. Budite kreativni sa svjetlošću i podijelite fotografije u našoj galeriji.

Pošaljite svoje fotografije