depth of field header

Snimanje s niskom dubinom polja

Zima je puna spektakularnih pojedinosti koje samo čekaju da ih otkrijete. Pogledajte ambasadora tvrtke Canon, Richarda Walcha, dok objašnjava kako stvoriti snimke pomoću niske dubine polja da biste naglasili objekt.

Kao što Richard Walch objašnjava u videozapisu, zima donosi priliku za snimanje zanimljivih pojedinosti i eksperimentiranje s dubinom polja u fotografijama. Evo nekih ideja koje možete isprobati.

Prilagodbom postavke otvora blende na fotoaparatu možete kontrolirati dubinu polja, što vam omogućuje snimanje svih pojedinosti – zamrznute bobice na mutnoj pozadini punoj zamrznutog drveća, para na prijateljevu dahu ili uzorci leda na prozorima. Ovo su odlični načini za stvaranje priča o zimskom trenutku.

Ako pak niste u gradu, posvetite se prirodi. Potražite male znakove života u negostoljubivom okolišu poput zamrznutih paukovih mreža, ledenih stalaktita ili svježe utabanih tragova u snijegu.

Eksperimentiranjem s dubinom polja možete stvoriti fotografije koje oduzimaju dah. Voljeli bismo vidjeti rezultate. Snimite i podijelite krupne planove zimskih pojedinosti ili odaberite veliku dubinu polja za zapanjujuće fotografije prirode ili gradova. Zatim podijelite fotografiju u da bi i drugi mogli uživati u njoj.