Za posao

Prednosti tehnologije tvrtke Canon

Naš asortiman mrežnih kamera nasljeđuje priznate tehnološke inovacije od naših profesionalnih filmskih kamera kod kojih su vrlo kvalitetna obrada slike i dokazana tehnologija objektiva osmišljeni da vam pružaju informacije.

Prednosti tehnologije tvrtke Canon_Plakat

Priznata tehnologija objektiva

Zahvaljujući optičkoj tehnologiji tvrtke Canon, naše mrežne kamere koriste prednosti brzih, svijetlih objektiva i pružaju čistu oštru sliku uz minimalno izobličenje.

High UD stakleni elementi (izuzetno niska disperzija) visoke razine indeksa loma sprječavaju kromatske aberacije koje su česte kod objektiva s velikim uvećanjem, smanjujući bačvasto i jastučasto izobličenje te pružajući prirodne snimke visoke razlučivosti od ruba do ruba u cijelom rasponu zumiranja.

Ako se ukaže potreba za prilagodbom uvjeta upotrebom infracrvenog svjetla, premaz objektiva za IC korekciju poboljšava osjetljivost, kontrolira pojavu dvostrukih slika i odbljeska te poboljšava učinkovitost kamere pri slabom osvjetljenju.

Priznata tehnologija objektiva_1_370
Standardni širokokutni objektiv

Priznata tehnologija objektiva_2_370
Objektiv odličnih radnih značajki s minimalnim izobličenjem

Tehnologija senzora

CMOS senzori ključna su komponenta koja se koristi u svim mrežnim kamerama. Koristeći svoje tehnologije, tvrtka Canon nudi senzore dizajnirane za kombiniranje visoke osjetljivosti i visoke kvalitete slike s niskom razinom šuma.

Budući da nude izuzetno visoku osjetljivost i izuzetno visoku razlučivost, ovi senzori koriste se na raznim poljima, kao što su medicinska istraživanja i nadzor, te u našim mrežnim kamerama.

Obrada slike

Image processing


Dva procesora za obradu slike i mrežu – DIGIC DV III i DIGIC NET II – omogućuju besprijekorno snimanje, obradu, kodiranje i prijenos slika.

Procesor DIGIC DV III – koji se koristi i u profesionalnim filmskim kamerama Cinema EOS tvrtke Canon – pruža izvanrednu kvalitetu videozapisa, nisku razinu šuma, uglađene gradacije te živopisnu i preciznu reprodukciju boja – naročito pri slabom osvjetljenju.

Analiza snimke

Napredna ugrađena analiza videosadržaja omogućuju analizu potencijalnih sigurnosnih prijetnji u stvarnom vremenu. Za prepoznavanje se može odrediti do 15 područja u sceni koristeći 8 algoritama među kojima su prepoznavanje uljeza i vriska.

Time se postavlja nova definicija tradicionalnih metoda prepoznavanja alarmantne situacije jer se pomaže smanjiti broj lažnih uzbuna, povećati učinkovitost i smanjiti kapacitet potreban za spremanje, i to aktivacijom snimanja kada su prijetnje stvarne.

Funkcija povezanih događaja omogućuje logično kombiniranje alarma radi pružanja aktivacije alarma u određenim uvjetima.


Image Analysis

Minijaturna mehatronika

Miniaturised Mechatronics


Naša snaga na polju minijaturne mehatronike (računalno kontrolirani elektromehanički podsustavi) omogućuje nam razvijanje proizvoda koji pružaju znatne prednosti za naše klijente.

Jedan takav sustav jedinstvena je mogućnost daljinskog konfiguriranja naših mrežnih kamera – PTRZ.

Nakon što se kamera postavi i poveže s mrežom, njezin položaj i kut gledanja mogu se elektronički prilagoditi pomoću alata za postavljanje kuta kamere. Smjer kamere može se intuitivno promijeniti pritiskom tipke za pomicanje/nagib, kliznih tipaka za rotaciju i zumiranje koje se prikazuju u prozoru za prilagodbu. Na taj način konfiguraciju može dovršiti samo jedna osoba, čime se štede vrijeme i novac.