Proizvodnja – dizajniranje održivih proizvoda

Najvažniji aspekt naše predanosti zaštiti okoliša je stvaranje veće vrijednosti iz manje resursa. Proizvode dizajniramo imajući na umu okoliš, što znači da od samog početka procesa stvaranja proizvoda nastojimo smanjiti veličinu proizvoda, smanjiti količinu novih sirovih materijala te uklopiti reciklirane i obnovljive materijale. Te i druge mjere poduzimamo kako bismo pomogli u ublažavanju klimatskih promjena.

Na primjer, naš asortiman imageRUNNER ADVANCE sadrži recikliranu plastiku i bioplastiku, a nekoliko naših kalkulatora proizveli smo koristeći plastiku od recikliranih materijala tvrtke Canon.

Tvrtka Canon više od 8 % zarade godišnje ulaže u istraživanje i razvoj. Koristeći napredne tehnologije, izbjegavamo potrebu za stvaranjem prototipova proizvoda, a ipak imamo mogućnost procjene i uvođenja poboljšanja na polju dizajna. Razvili smo metodu za postavljanje ciljeva vezanih uz smanjenje emisija CO2 u fazi dizajna, pokrivajući svaki dio vijeka trajanja proizvoda, uključujući proizvodnju i upotrebu. Rezultat toga za seriju imageRUNNER ADVANCE znatna je ušteda energije tijekom upotrebe, dok smo za neke proizvode počeli objavljivati informacije o emisiji ugljičnog dioksida: http://www.cfp-japan.jp/english/list/.

Dobrovoljni sporazum Europske unije

Smanjenje opasnih tvari

Razvoj obnovljivih materijala

Manji proizvodi, laganija ambalaža

Europska proizvodnja

Dobrovoljni sporazum Europske unije

U lipnju 2011. tvrtka Canon potpisala je Dobrovoljni sporazum (VA) o poboljšanju ekološke prihvatljivosti opreme za obradu slike. Ovu inicijativu samoregulacije provode proizvođači opreme za snimanje, a podršku im je dala Europska komisija u siječnju 2013. učinivši je ekvivalentnom obvezujućem propisu. Sukladno Dobrovoljnom sporazumu, svaka od 16 potpisnica obvezala se da će barem 90 % opreme za slikovnu obradu koju stavi na tržište zadovoljavati minimalne zahtjeve za učinkovitost vezanu uz uobičajenu potrošnju energije i načine rada. Postavljaju se ciljevi za smanjenje emisije ugljičnog dioksida za ispis i kopiranje u EU. Dobrovoljni sporazum odnosi se na upotrebu tinte, tonera i papira, kao i njihovo recikliranje.

Dobrovoljni sporazum obuhvaća konkretne obveze vezane uz energiju (Energy Star®) i uštedu papira (obostrani ispis omogućen je prema zadanoj postavci) te informacije o mogućnostima zbrinjavanja dotrajalih potrošnih materijala. Prema Dobrovoljnom sporazumu, proizvođači se obvezuju na to da će korisnicima dati detaljne smjernice o odgovornom korištenju papira za ispis.

Saznajte više o Dobrovoljnom sporazumu Europske unije.

  Na vrh

Smanjenje opasnih tvari

Svoje proizvode dizajniramo tako da zadovoljavaju ili premašuju sve važne propise uz količinu opasnih tvari u zakonski dopuštenim granicama definiranih direktivom Ograničenje opasnih tvari (RoHS) i uredbom REACH ili ispod njih. U nekim slučajevima, idemo i dalje od granica koje su određene zakonom u potpunosti eliminirajući opasne tvari. Primjerice, medicinski proizvodi tvrtke Canon zahtjevima uredbe RoHS udovoljavaju još od 2005., iako se uredba RoHS na medicinsku opremu počela primjenjivati tek 2014. Saznajte više o našoj medicinskoj opremi.

Osim toga, slijedimo i program ekološke nabave, provjeravajući i prateći tvari u proizvodima koje kupujemo od dobavljača. Saznajte više o našem programu ekološke nabave.

  Na vrh

Razvoj obnovljivih materijala

Procjenjujemo da bi ta nova plastika mogla smanjiti emisije CO2 vezane uz proizvodnju za 20 % u usporedbi sa standardnom plastikom. Naši digitalni pisači za produkciju imagePRESS C7010VP i imagePRESS C6010 imaju dijelove od bioplastike.

  Na vrh

Manji proizvodi, laganija ambalaža

Picture_updated_orange banner_2013Smanjenjem veličine i mase proizvoda, bez utjecaja na radne značajke, te jačanjem kućišta smanjuje se količina resursa pa trebamo manje ambalaže koja je i laganija. Nastojimo koristiti manje ambalaže gdje god je to moguće. Zahvaljujući tim dvjema metodama može se otpremati više proizvoda odjednom i tako smanjiti CO2. Saznajte više o načinu na koji poboljšavamo logistiku.

Na primjer, u usporedbi s uređajem MP540 iz 2008., uređaji iz serije PIXMA MG5500 predstavljeni 2013. 22 % su lakši, 4 % manji i potrebno im je 12 % manje ambalaže.

Ambalažu nekih spremnika za tintne pisače smanjili smo za oko 50 % mase, a većinom se pakiraju u kartonskim kutijama koje korisnici lako mogu reciklirati. Ako su spremnici pakirani u plastičnim blister pakiranjima, ta pakiranja napravljena su od najmanje 70 % reciklirane plastike.

Pročitajte više o našim aktivnostima vezanima uz recikliranje.

  Na vrh

Europska proizvodnja

Povijesno gledajući, proizvodnju u Europi smo uglavnom fokusirali na program recikliranja spremnika s tonerom za laserske pisače u pogonu Canon Bretagne i proizvodnju novih modela tvornički proizvedenih od postojećih komponenti u pogonu Canon Giessen. Proizvodi koji se prodaju u EMEA području proizvode se u Aziji, Kanadi, Nizozemskoj i Njemačkoj. Svi proizvodni pogoni diljem svijeta, uključujući one tvrtki Océ i Optopol, odgovorni su izravno podružnici, tvrtki Canon Inc.

U Europi smo nedavno preuzeli nekoliko tvrtki, uključujući DelftDI, NT-ware, Milestone i I.R.I.S. Grupu, uključujući i sve njihove softverske proizvode i rješenja. Ta su nam preuzimanja pomogla u raznolikosti i obogaćivanju usluga koje nudimo svojim klijentima, potičući naš daljnji rast. Primjerice, preuzimanjem tvrtke Milestone značajno smo povećali svoje softverske mogućnosti u području mrežnog videonadzora.

  Na vrh

spacer
					image
Okoliš
Korištenje
Recikliranje
Operacije
ISO 14001
Rječnik
Održivost
Okoliš
Društvo
Poslovanje
Nagrade
Izvješća o održivosti
Canon Europe sustainability report