Operacije – poboljšavanje održivosti naših operacija

Sukladno našoj poslovnoj filozofiji Kyosei, nastojimo smanjiti utjecaj svojih operacija na okoliš. Naša ekološka povelja sadrži ključne korake koje poduzimamo kako bismo postigli ravnotežu između održivog rasta i napretka, odgovornog korištenja resursa i manjeg utjecaja na okoliš.

Kroz inicijative, pravila i postupke aktivno smanjujemo utjecaj na okoliš i pomažemo u sprječavanju klimatskih promjena. Naša ekološka strategija upravljanja obuhvaća mjere za upravljanje emisijama ugljika,

Picture_banner_footprint

ograničenje korištenja resursa, kontrolu emisija, količine otpada i zagađenja te recikliranje. Na svojim lokacijama nastojimo poboljšati biološku raznolikost i staništa, gdje je to moguće.

Okvir u nastavku prikazuje naše ciljeve za EMEA područje i trenutni napredak:

Područje Nastojanje Cilj* NAPREDAK U 2013.
Emisija ugljičnog dioksida tvrtke Canon za EMEA područje Smanjenje za 1,5 % godišnje u usporedbi s obrtom (u usporedbi s 2010.) -15 % do 2020.* -7 % u usporedbi s 2010.
Učinkovitost resursa Povećanje reciklaže otpada u svim EMEA uredima -52 % do 2014.* 50%
Povećanje reciklaže otpada u skladištima tvrtke Canon, uključujući i unajmljena skladišta -85 % do 2014.* 83%
Prodaja održivih proizvoda Povećanje prodaje certificiranih vrsta papira i recikliranog papira 75 % obrta papira do 2014.* 86 % obrta papira
Učinkovitost u smanjenju ugljičnog dioksida prilikom transporta Smanjenje u odnosu na neto prodaju 2012. -2% 2013 Nije ostvareno

* Mjereno u odnosu na konsolidiranu kombiniranu osnovu radnih značajki 2010. za Canon i Océ

Europska ekološka povelja

ISO 14001

Smanjenje ispuštanja ugljičnog dioksida

Štednja energije

Štednja resursa

Sigurnost kupaca i zaposlenika

Izvješća o održivosti

Ublažavanje klimatskih promjena

ISO 14001

Canon je dosegao globalni certifikat od 2007. u skladu s rigoroznim standardom ISO 14001 za upravljanje zaštitom okoliša, a za cilj ima kontinuirano poboljšanje na svim svojim lokacijama. Trenutno je certificirano približno 200 lokacija u 25 država u Europi, na Bliskom istoku i u Africi.

  Na vrh

Smanjenje ispuštanja ugljičnog dioksida

 • Logistika: mijenjamo način distribucije u željeznički i brodski transport kako bismo smanjili emisije CO2. Naš proces smanjenja veličine proizvoda i ambalaže omogućava otpremanje više proizvoda odjednom. Imamo centralna skladišta u Europi. Pogled na Europu kao jedno (virtualno) skladište omogućava nam praćenje zaliha u nacionalnim skladištima sve do trenutka otpremanja proizvoda. Tako možemo isporučiti proizvode tamo gdje treba i izbjeći njihov transport između skladišta.
 • eMaintenance: mnogi naši višenamjenski uređaji mogu se servisirati udaljenim putem i svi problemi mogu se riješiti. Time se izbjegava emisija CO2 kao rezultat posjete inženjera, a kupcima se nudi brži popravak.
 • Uredski prostor: U sklopu programa integracije tvrtke Océ uštedjeli smo 36.000 m² u uredskim površinama od 2011. – što odgovara količini od preko jedne kilotone CO2
 • Automobili tvrtke: Pravila o automobilima tvrtke Canon Europe (2014.) trenutno ograničavaju razine CO2 na maksimalno 120 g/km, što je znatno manje u odnosu na prethodne godine. Samo u Rusiji i dalje vrijedi ograničenje od 130 g/km zbog ograničene dobavljivosti odgovarajućih automobila koji udovoljavaju ograničenju od 120 g/km. U nekim državama dajemo savjete ili organiziramo tečajeve za vozače automobila tvrtke, potičući ih na sigurniju i učinkovitiju vožnju radi uštede goriva.
 • Poslovna putovanja: nadziremo statistiku godišnjih poslovnih putovanja i potičemo zaposlenike na korištenje videokonferencija i telefonskih konferencija tamo gdje je to moguće.

  Na vrh

Štednja energije

 • Zgrade: primjenjujemo pravilo obnove koje uključuje ekološka poboljšanja zgrada kada to struktura dopušta. To uključuje značajke kao što su solarne PV ploče, automatska rasvjeta i izmjenjivači topline.
 • IT učinkovitost: Zamjenom i virtualizacijom poslužitelja, od 2009. godine gotovo smo prepolovili energetske potrebe za napajanje i hlađenje naših podatkovnih centara (s 4,4 na 2,8 milijuna kWh).
 • Obnovljiva energija: cilj nam je kupovati obnovljivu energiju, ovisno o troškovima i dostupnosti na lokalnoj razini. Trenutno 11 europskih ureda kupuje 70 - 100 % obnovljive energije.

  Na vrh

Štednja resursa

 • Picture_banner_waste recPapir: Odgovorno postupamo prilikom nabave papira, a kroz našu mrežu za potpunu distribuciju papira proteže se linija odgovornosti. Naše sjedište za područje EMEA i osam naših prodajnih centara u Europi imaju FSC® ili PEFC certifikaciju. U 2013. godini, 75 % papira koji smo dobavili imalo je FSC ili PEFC certifikat.
 • Voda: smanjujemo korištenje vode u svojim operacijama, uključujući smanjenje vode koja se koristi za ispiranje zahoda te koristimo kišnicu i sivu vodu, tamo gdje je to moguće.
 • Događaji: imamo smjernice za događaje kojima se organizatorima i dobavljačima savjetuje primjerice koje materijale koristiti za izložbene štandove i kako razdvajati otpad radi recikliranja kako bi se spriječilo stvaranje deponija. Surađujemo sa svojim dobavljačima za događaje kako bismo nadzirali sukladnost i pratili neke veće događaje. Kad je to moguće, materijale sa štanda koristimo za naredne događaje.
 • Uredski otpad: tamo gdje to objekti dopuštaju, naši uredi razdvajaju otpad za recikliranje kako bi se spriječilo stvaranje deponija.

  Na vrh

Sigurnost kupaca i zaposlenika

Imamo obaveznu obuku za podizanje svijesti o kemijskoj sigurnosti za zaposlenike koji rukuju opasnim kemikalijama. Ona osigurava ispravno rukovanje kemikalijama i njihovo korištenje, čime se štite zaposlenici i kupci. Naš program ekološke nabave pomaže nam u osiguravanju poštovanja važnih propisa vezanih uz opasne kemikalije od strane dobavljača.

  Na vrh

Izvješća o održivosti

Canon Europe izrađuje godišnje izvješće o održivosti. Ovdje možete pronaći najnovije izvješće o održivosti tvrtki Canon Europe i Canon Inc.

  Na vrh

Ublažavanje klimatskih promjena

Podižemo razinu ekološke svijesti kroz obuku zaposlenika i učenje na mreži kako bismo im pomogli u razumijevanju važnosti smanjenja utjecaja na okoliš i načina na koji se to uklapa u njihovu poslovnu ulogu.

Mnogi nacionalni uredi tvrtke Canon i zaposlenici aktivno podržavaju projekte i organizacije za zaštitu okoliša u svojim zajednicama kroz sponzorstva, donacije i dobrotvorni rad.

Ured Canon UK dobar je primjer poslovanja ruku pod ruku s očuvanjem biološke raznolikosti i staništa. Prostor na kojem je ured obuhvaća planski uređena i prirodna područja koja su dom raznim životinjama, a uključuju i košnice. U Španjolskoj, Canon podržava program Canon Responsible Forest (Bosque Responsable Canon) u Valenciji, a zaposlenici pomažu u sadnji domaćih vrsta drveća i uređivanju vegetacije. Pročitajte više o našim regionalnim i lokalnim projektima.

  Na vrh

spacer
					image
Okoliš
Proizvodnja
Recikliranje
Korištenje
ISO 14001
Rječnik
Održivost
Okoliš
Društvo
Poslovanje
Nagrade
Izvješća o održivosti
Canon Europe sustainability report