Podizanje svijesti o borbi protiv krivotvorenja

Tvrtka Canon jedan je od mnogih globalnih brandova na koje utječe protuzakonito krivotvorenje proizvoda. Radi se o krivotvorinama ili kopijama potrošnog materijala i baterija čije pakiranje izgleda poput originalnog pakiranja proizvoda tvrtke Canon. Tvrtka Canon vrlo ozbiljno shvaća ovu kriminalnu aktivnost te surađuje s policijom, carinom, organizacijama za borbu protiv krivotvorenja i nadležnim institucijama diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA) kako bi spriječila trgovinu krivotvorenih proizvoda.

U nastavku možete pronaći informacije o opasnostima upotrebe krivotvorenih proizvoda tvrtke Canon, načinu njihovog prepoznavanja i mjerama koje trebate poduzeti ako smatrate da ste kupili krivotvoreni proizvod.

Zašto treba izbjegavati krivotvorene proizvode tvrtke Canon?

Kupnja originalnih proizvoda

Način prepoznavanja krivotvorenih proizvoda tvrtke Canon

Mjere koje trebate poduzeti ako smatrate da ste kupili krivotvoreni proizvod

Mjere koje Canon poduzima za zaštitu svojih korisnika

Naši uspjesi

Druge slične poveznice

Zašto treba izbjegavati krivotvorene proizvode tvrtke Canon?

Sigurnosni rizici

Krivotvoreni proizvodi tvrtke Canon nisu proizvedeni i testirani sukladno strogim standardima kvalitete koji se primjenjuju na originalne proizvode tvrtke Canon te mogu nanijeti štetu osobi ili proizvodu ako se koriste. Krivotvorene baterije mogu generirati prekomjernu toplinu, curiti ili eksplodirati prilikom upotrebe te tako uzrokovati ozbiljnu ozljedu ili nepopravljivo oštećenje proizvoda.

Više informacija o opasnostima krivotvorenih baterija potražite na web-mjestu Udruženja za fotoaparate i proizvode za snimanje/obradu slike (CIPA).

Kvaliteta

Krivotvoreni spremnici s tintom i tonerom mogu curiti, blokirati ispisnu glavu pisača ili uzrokovati zamućenje boja i tragove boja. Osim toga, ti spremnici vjerojatno će imati znatno manji kapacitet ispisa u odnosu na originalne proizvode. Kapacitet ispisa krivotvorenih spremnika koje je tvrtka Canon testirala kreće se od 28% do 69% u usporedbi s originalnim spremnicima.

Utjecaj na okoliš

Svi originalni proizvodi tvrtke Canon sukladni su europskim zakonima kao što su WEEE direktiva o otpadnoj električnoj i elektroničkoj opremi; RoHS direktiva (ograničenje upotrebe određenih opasnih tvari u električnoj i elektroničkoj opremi) i uredba REACH. Krivotvoreni proizvodi vjerojatno neće biti sukladni s tim zakonima jer su njihovi sastojci i proizvodnja nepoznati te stoga uzrokuju veću opasnost za okoliš.

Pročitajte više o ekološkim aktivnostima tvrtke Canon.

Veze s organiziranim kriminalom

Proizvodnja i prodaja krivotvorenih proizvoda kazneno je djelo. Oni koji su odgovorni za proizvodnju i prodaju krivotvorina često su povezani s drugim protuzakonitim aktivnostima među kojima su financiranje kaznenih djela kao što su raspačavanje droga, trgovina ljudima, krijumčarenje oružja, krađa identiteta, pranje novca i terorizam.

  Na vrh

Kupnja originalnih proizvoda

Na našoj web-stranici Gdje kupiti možete pronaći nepotpun popis ovlaštenih maloprodajnih trgovina koje prodaju proizvode tvrtke Canon.

  Na vrh

Način prepoznavanja krivotvorenih proizvoda tvrtke Canon

• Na pakiranju svih originalnih spremnika s tintom*, tonera za laserske pisače, tonera za fotokopirne uređaje te originalnih baterija za fotoaparate i kamkordere tvrtke Canon nalazi se jedinstveni hologram tvrtke Canon. Hologram ima jedinstvenu značajku promjene boje koja izgleda kao sjajna zlatna kada se gleda sprijeda, ali se prelijeva u sjajnu tamnozelenu kada se nagne u vodoravni položaj. Ako je hologram krivotvoren, promjene boje neće biti ili će biti jedva primjetna.

(* Jedinstvenog holograma možda neće biti na plastičnim pakiranjima za tintne pisače ili na višestrukim blister pakiranjima.)

Picture__Hologram

• Lažni hologrami često se na lažnim pakiranjima prikazuju bez reda i izgledaju oštećeni, zamućeni, pogrešne boje ili veličine.

• Logotipovi tvrtke Canon na krivotvorenim pakiranjima i proizvodima tvrtke Canon mogu biti zamućeni te pogrešne boje, fonta ili veličine.

Picture_canonlogo

• Pakiranje krivotvorenih proizvoda može izgledati kao da je otvarano, upotrebljavano i ponovo zatvarano.

• Na krivotvorenim proizvodima ili pakiranjima mogu se naći pravopisne pogreške.

Na tržištu su otkriveni i krivotvoreni Speedlite proizvodi, a dodatne informacije o njima možete pronaći ovdje.

Slike originalnih i krivotvorenih baterija tvrtke Canon možete pronaći na web-mjestu Udruženja za fotoaparate i proizvode za snimanje/obradu slike (CIPA).

Drugi znakovi krivotvorenih proizvoda

• Cijena: budite oprezni kada naiđete na prodavače koji nude neobično niske cijene.

• Mjesto kupnje: budite oprezni prilikom kupnje na web-mjestima koja nude dražbu putem interneta. Nisu svi proizvodi koji se mogu kupiti na tim web-mjestima krivotvorine. Međutim, krivotvoritelji koriste ta web-mjesta jer im pružaju brzinu, anonimnost i djelovanje na globalnoj razini.

  Na vrh

Mjere koje trebate poduzeti ako smatrate da ste kupili krivotvoreni proizvod

Ako sumnjate u autentičnost potrošnog materijala ili baterije koju ste kupili, obratite se ovlaštenom distributeru tvrtke Canon ili nas kontaktirajte na ipr.info@canon-europe.com.

Nažalost, ne možemo zamijeniti niti popraviti neispravne krivotvorene proizvode tvrtke Canon. Međutim, možemo utvrditi je li proizvod originalan ili ne te dati pisanu potvrdu ako je proizvod krivotvoren.

  Na vrh

Mjere koje Canon poduzima za zaštitu svojih korisnika

Zaštita

Naziv i logotip Canon službeno su registrirani kao zaštitni znakovi te su registrirani kod carinskih ureda u više od 30 država EMEA područja kako bi se omogućio formalni nadzor i zapljena proizvoda za koje se sumnja da su krivotvoreni kada dospiju u određenu državu.

Tehnologije

Tvrtka Canon uvela je sigurnosne mjere kako bi korisnicima pomogla u prepoznavanju originalnih proizvoda.

Suradnja

Tvrtka Canon surađuje s državnim i međunarodnim organima vlasti i organizacijama kao što su policija, carinska služba i Trading Standards kako bi im pomogla u prepoznavanju krivotvorenih proizvoda tvrtke Canon i njihovom uklanjanju s tržišta.

Poticanje učinkovitih zakona

Tvrtka Canon radi na podizanju svijesti o protuzakonitoj trgovini krivotvorenih proizvoda na službenoj razini i sudjeluje u javnim savjetovanjima o provođenju zakona o intelektualnom vlasništvu.

Tvrtka Canon aktivna je članica raznih organizacija kao što su Anti-Counterfeit Group, ICCE, REACT te eBay programa VeRO.

Obrazovanje

Canon pruža obuku i edukacijske seminare za policiju, carinsku službu i vladine institucije kako bi im pomogla prepoznati krivotvorene proizvode tvrtke Canon. Osim toga, tvrtka Canon izradila je i distribuirala praktični preglednik kako bi nadležnim organima vlasti olakšala prepoznavanje krivotvorenih proizvoda.

Picture_Handy_Viewer

  Na vrh

Naši uspjesi

Tvrtka Canon zaplijenila je krivotvorene proizvode u mnogim državama EMEA područja uz pomoć predstavnika vlasti.

Štoviše, od 2010. tvrtka Canon provela je više od 200 istraga i 660 carinskih zapljena, što obuhvaća približno 550 000 lažnih proizvoda.

  Na vrh

Druge slične poveznice

U nastavku je popis korisnih poveznica za više informacija o borbi protiv krivotvorenja:

React – europska mreža za borbu protiv krivotvorenja
Business Action to Stop Counterfeiting and Piracy
Anti-Counterfeit Group
Intellectual Property Office
Imaging Consumables Coalition of Europe, Middle East and Africa

  Na vrh

spacer
					image

O Canonu

Filozofija
Canon širom svijeta
Canon Europa
Counterfeit